Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Μας ρίχνουν σωσίβιο διάσωσης 65 δις ευρώ για να μην χρεοκοπήσουμε

– Σύμφωνα με το Reuters το νέο πακέτο είναι έτοιμο από την Ευρωπαική Ένωση
– Πρόκειται για ”κοκτέιλ” δανείων από την Ε.Ε και το ΔΝΤ και νέα μέτρα
– Αποκαλύπτονται παρασκηνιακές συναντήσεις της κυβέρνησης με ευρωπαίους αξιωματούχους
– Εκβιαστικός όρος: ”Σας σώζουμε εαν αναλάβουν ευρωπαίοι τις αποκρατικοποιήσεις”
Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους, πως η Ευρωπαική Ένωση μαζί με το ΔΝΤ έχουν ήδη έτοιμο ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ύψους 65 δισεκατομυριών ευρώ καθώς εκτιμούν πως η χώρα μας βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.
 
Κατά το δημοσίευμα, η ύπαρξη του νέου δανείου, όχι μόνο δεν αιφνιδιάζει την κυβέρνηση, αλλά αποκαλύπτεται πως υπουργοί το Σαββατοκύριακο συμμετείχαν για αυτό το λόγο σε έκτακτες συσκέψεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαικής Ένωσης.
 
Το σχέδιο διάσωσης αποτελείται από εγγυημένα δάνεια από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, από νέα φορολογικά μέτρα και συνοδεύεται ή ακόμα καλύτερα ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από έναν απαράβατο όρο : Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα περάσει σε τεχνοκράτες της Ευρωπαικής Ένωσης.
 
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια κοινοτικού αξιωματούχου :”Θα απαιτηθούν εγγυήσεις για τα νέα δάνεια και τεχνική στήριξη από την Ε.Ε. , δηλαδή εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων”.
 
Σφραγίδα στο νέο πακέτο θα μπει στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, που θα γίνει για την Ελλάδα στις 6 Ιουνίου, οπότε και θα είναι έτοιμο και το πόρισμα της τρόικας για την ελληνική οικονομία.
 
Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε