Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαύρη τρύπα τα έσοδα – Αναζητούν 11,8 δισ ευρώ μέχρι τέλος του 2010

Μαύρη τρύπα τα έσοδα – Αναζητούν 11,8 δισ ευρώ μέχρι τέλος του 2010

Οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες καλούνται να δώσουν σκληρή μάχη μέχρι τέλος του χρόνου, ώστε να συγκεντρωθούν συνολικά περισσότερα από 11 δισ ευρώ.

Εξακολουθούν τα έσοδα του κράτους να αποτελούν τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο της κυβέρνησης, καθώς μέχρι τέλος του χρόνου το κράτος καλείται να συγκεντρώσει 11,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η μαύρη τρύπα στα έσοδα εξακολουθεί να υπάρχει παρά την αύξηση των εσόδων, η οποία ωστόσο είναι ισχνή. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο τα έσοδα παρουσίασαν μικρή αύξηση 3,16% παρά τη σημαντική αύξηση κατά 15% του ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα τον Οκτώβριο διαμορφώθηκαν στα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά στο δεκάμηνο η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού για τα έσοδα ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με βάση αυτό, οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες καλούνται να δώσουν σκληρή μάχη μέχρι τέλος του χρόνου, ώστε να συγκεντρωθούν συνολικά περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια ευρώ, που πρακτικά σημαίνει 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ ανά μήνα για να μην ξεφύγει το έλλειμμα του προϋπολογισμού προς τα πάνω.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε