Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Με μεγάλη πτώση έκλεισαν τα αραβικά χρηματιστήρια

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 

Με πτώση έκλεισαν για δεύτερη συνεχή ημέρα τα χρηματιστήρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Με πτώση 5,61% ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο Ντουμπάι και με πτώση 3,57% στο Αμπού Ντάμπι.
 
Την ίδια ώρα ο εμίρης του Ντουμπάι σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ντουμπάι και η εταιρία Dubai World είναι δύο διαφορετικές οντότητες, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που ξέσπασε η κρίση για την αποπληρωμή του χρέους της εταιρίας, ύψους 59 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
“Είναι λάθος να θεωρούνται ένα η Dubai World και η κυβέρνηση του Ντουμπάι”, τόνισε ο σεΐχης Μοχάμεντ που είναι και αντιπρόεδρος των ΗΑΕ, σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην έδρα της τηλεόρασης του Ντουμπάι.
 
Όταν ρωτήθηκε για την κρίση που προκλήθηκε στις τοπικές και διεθνείς χρηματαγορές, ο σεΐχης Μοχάμεντ απάντησε: “είμαστε ισχυροί και αντέχουμε”.
Είναι η πρώτη δήλωση του εμίρη του Ντουμπάι μετά την ανακοίνωση στις 25 Νοεμβρίου από τις αρχές του εμιράτου ότι προτίθενται να ζητήσουν εξάμηνο “πάγωμα” της αποπληρωμής του χρέους της Dubai World.
Η κυβέρνηση του Ντουμπάι ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν εγγυάται για το χρέος της κοινοπραξίας της.
Η κοινοπραξία Dubai World ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα προσεχή αναδιάρθρωση ορισμένων θυγατρικών της εταιριών, μεταξύ τους ο κολοσσός στην αγορά ακινήτων Nakheel — η οποία μπορεί να συμπεριλάβει την πώληση περιουσιακών στοιχείων.
 
Με πτώση 8,3% και 2,7% αντίστοιχα έκλεισαν σήμερα τα χρηματιστήρια του Κατάρ και του Κουβέιτ, πρώτη ημέρα της έναρξης των συναλλαγών στις χρηματαγορές των δύο χωρών του Κόλπου, στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών δυσκολιών του Ντουμπάι.
 
Ο δείκτης DSM του χρηματιστηρίου Κατάρ υποχώρησε κατά 8,3%, με απώλειες 595 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 6.598,17 μονάδες, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 7.000 μονάδων.
Ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Κουβέιτ υποχώρησε κατά 2,7%, με απώλειες 188 μονάδων για να διαμορφωθεί στις 6.745,70 μονάδες.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε