Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Με οριακή άνοδο 0,19% έκλεισε τοΧρηματιστήριο

Με οριακή άνοδο 0,19% έκλεισε τοΧρηματιστήριο

Χαρακτηριστικά ”ασανσέρ” στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με μεγάλες εναλλαγές στο Γενικό Δείκτη που εμφάνισε μέσα στην ημέρα ισχυρή άνοδο 2% σπάζοντας ακόμα και το ψυχολογικό όριο των 1600 μονάδων ενώ μετά απέκτησε ”κόκκινο” χρώμα λόγω των απωλειών.

 
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.579,85 μονάδες με άνοδο +0,19% και τον τζίρο στα  132,27 εκατομμύρια ευρώ, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αφού εξανέμισαν κέρδη εως και 2,8%.
Η άνοδος στις τραπεζικές μετοχές ήταν εντυπωσιακή νωρίτερα,  με την Alpha Bank να φτάνει στο +6,04%,την Εθνική στο 2,65% και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο +5%.
 
Όμως τα spreads σημειώνουν μικρή μεν αλλά συνεχή αύξηση και βρίσκονται στις 896,1 μονάδες βάσης.
Δηλώσεις για την επόμενη ημέρα μετά το ναυάγιο της τραπεζικής συγχώνευσης έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης.
”Οι επιθετικές ενέργειες ούτε μας ταιριάζουν ούτε αποδίδουν, γι΄ αυτό τις απορρίπτουμε” δήλωσε ο κ.Ταμβακάκης ενώ την πρόταση της Εθνικής την έκρινε ως βιώσιμη και ελπιδοφόρα, λόγω του μεγάλου οφέλους από τις συνέργειες που θα δημιουργούσε.
 
Για τις ελληνικές τράπεζες ο κ. Ταμβακάκης προειδοποίησε πως : ”η ουσία είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να παρουσιάσουν αναλυτικές εκθέσεις και να δεσμευτούν έναντι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με ποιους τρόπους θα αρχίσουν να αποπληρώνουν τη ρευστότητα που τους έχει παρασχεθεί. Με ποιον τρόπο θα απεξαρτηθούν από τη βοήθειά της και από τις κρατικές εγγυήσεις. Αυτό είναι το νέο πλαίσιο. Είναι υπαρκτό, είναι εδώ, είναι μπροστά μας”.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε