Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Με υψηλό επιτόκιο δανείστηκε η Πορτογαλία

Με υψηλό επιτόκιο δανείστηκε η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία διέθεσε σήμερα, επίσης με δημοπρασία, και 3ετή ομόλογα ύψους 701 εκατ. ευρώ με μέσο επιτόκιο 3,597% από 1,715%.

Σημαντικά υψηλότερο επιτόκιο σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις θα πληρώσει η Πορτογαλία για τα 10ετή ομόλογα ύψους 816 εκατ. ευρώ που διέθεσε σήμερα μέσω δημοπρασίας. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 5,225% από 4,523% στην προηγούμενη έκδοση 10ετών ομολόγων που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 1,8 φορές. 

Η Πορτογαλία διέθεσε σήμερα, επίσης με δημοπρασία, και 3ετή ομόλογα ύψους 701 εκατ. ευρώ με μέσο επιτόκιο 3,597% από 1,715% που διαμορφώθηκε στην αντίστοιχη έκδοση που έγινε πριν από δύο μήνες. Η έκδοση των τριετών ομολόγων υπερκαλύφθηκε κατά 2,4 φορές. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας κ. Κάρλος Πίντα, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των δημοπρασιών “επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο δημόσιο χρέος και την οικονομία της Πορτογαλίας”.

Ερωτηθείς, αν εξετάζεται η ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ο κ. Πίντα είπε ότι αυτή η επιλογή δεν είναι στα σχέδια της πορτογαλικής Κυβέρνησης. Ο κ. Πίνα είπε ότι η οικονομία της χώρας του ανακάμπτει με δύναμη και τα δημόσια έσοδα αυξάνονται περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ το έλλειμμα θα αποκλιμακωθεί σημαντικά και με επιταχυνόμενο ρυθμό φέτος και το 2011.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε