Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Με ζημιές 3 στις 10 θεσσαλικές επιχειρήσεις

Η πιο θετική έκβαση των μεγεθών για τις λαρισαϊκές μεταποιητικές επιχειρήσεις αποδίδεται, εν μέρει στην καλύτερη διαχείριση των διαθεσίμων.

Ζημιές εμφανίζουν τρεις στις δέκα Θεσσαλικές μεταποιητικές επιχειρήσεις (180 συνολικά) για την χρήση του 2009, η οποία, σημαδεύτηκε γενικότερα από σημαντική συρρίκνωση των μεγεθών, σύμφωνα με τα στοιχεία ισολογισμών που επεξεργάστηκε στο πλαίσιο σχετικής έρευνας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αύξηση των ζημιογόνων εταιριών σε σχέση με το 2008 ανέρχεται στο 30% , ενώ σε πολύ μεγάλα ποσοστά κινήθηκε και η υποχώρηση της κερδοφορίας, τόσο προ όσο και μετά την επιβολή φόρων.

Σημαντική διαφοροποίηση πάντως σε σχέση με το σύνολο της Περιφέρειας, αποτελούν οι επιδόσεις των λαρισαϊκών μεταποιητικών επιχειρήσεων, ιδίως αναφορικά με τα περιθώρια κέρδους, την αποδοτικότητα των επενδυμένων κεφαλαίων αλλά και των ιδίων κεφαλαίων.

Οι δείκτες καταδεικνύουν βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά και με τους λοιπούς θεσσαλικούς νομούς, για το 2009, παρότι, οι τελικές επιδόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική δυναμική.

Η πιο θετική έκβαση των μεγεθών για τις λαρισαϊκές μεταποιητικές επιχειρήσεις αποδίδεται, εν μέρει στην καλύτερη διαχείριση των διαθεσίμων, η ακόμα και σε κινήσεις, όπως η έγκαιρη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ δεν αποκλείεται η μείωση του λειτουργικού κόστους σε συνδυασμό με τη μείωση των θέσεων απασχόλησης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε