Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό Factoring

O Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Factors & Forfaiters, κ. Πάνος Παπαθεοδώρου εκλέχθηκε στο Executive Board της

Διεθνούς Οργάνωσης Factors Chain International (FCI).

H FCI, ιδρυθείσα το 1968, αριθμεί σήμερα 252 μέλη από 66 χώρες με συμμετοχή όλων των μεγάλων γνωστών Χρηματοπιστωτικών Ομίλων (HSBC, Citibank, Credit Agricole, Unicredit, BNP, Bank of China, Sumitomo, COFACE κ.α.) που συνεισφέρουν περισσότερο από το 80% του τζίρου στο International Factoring (Export-Import), και 60% του συνολικού τζίρου Factoring παγκοσμίως (EUR 757 δις. επί συνόλου EUR 1.28 τρις.).  Να σημειωθεί ότι στα 42 χρόνια του Οργανισμού είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται εκπρόσωπος Ελληνικής εταιρίας Factoring στο Executive Board.

Η εκλογή του νέου 10μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εργασιών του Ετησίου Συνεδρίου της FCI, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη. Εκτός των άλλων καθηκόντων του, ο κ. Παπαθεοδώρου ορίσθηκε υπεύθυνος της Οργάνωσης για τις αγορές Factoring της Ελλάδος, Κύπρου, Σερβίας, Αρμενίας, Βοσνίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, και Σλοβενίας.

Στο συνέδριο, όπως κάθε χρόνο, ανακοινώθηκε και η παγκόσμια κατάταξη (Ranking) των μελών στις επιδόσεις Διεθνούς Factoring, όπου βαθμολογούνται, συνδυαστικά, η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, η προϊοντική γνώση, ο κύκλος εργασιών, καθώς και η επικοινωνία και ικανότητα αποτελεσματικής διαχείρισης των όποιων προβλημάτων προκύπτουν στις επιχειρηματικές συναλλαγές. 
Για το 2009, η Marfin Factors & Forfaiters ανέβηκε στην 11η θέση Παγκοσμίως (8η στην Ευρώπη) στο Διεθνές Factoring.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε