Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

“Μείνετε μακριά από τα ελληνικά ομόλογα”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

 

Αναλυτές των Commerzbank, Morgan Stanley και Goldman Sachs συνιστούν …

στους επενδυτές να μείνουν μακριά από τα ελληνικά ομόλογα, καθώς θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν δεν πετύχει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Σε σχετική έκθεση η Commerzbank, σημειώνει ότι «το spread των ελληνικών ομολόγων είναι πολύ ευμετάβλητο για να το αγγίξει κανείς. Η δυναμική διεύρυνσής του, που ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, βρίσκεται σε άνευ προηγουμένου επίπεδα».

Από την πλευρά της η Goldman Sachs σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρή πρόκληση στην προσπάθειά της να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών για το ΠΣΑ, μετά από τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν για μια πιθανή χρεοκοπία. Προειδοποιεί μάλιστα ότι ενδεχόμενη αποτυχία της θα είχε σοβαρές συνέπειες.

Επιφυλακτική εμφανίζεται η Morgan Stanley σε ό,τι αφορά στις επιδράσεις της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας στην πορεία του ευρώ. Ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι το ευρώ θα αποδυναμωθεί περαιτέρω έναντι του δολαρίου, καθώς η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας αμφισβητεί την αξιοπιστία του νομίσματος και την ικανότητα των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα.

 

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε