Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο;

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Η “τρόικα” για να βάλει το χέρι στην τσέπη θα ζητήσει … αίμα. ΔΝΤ,ΕΚΤ και Ε.Ε. φαίνεται θα γίνουν τα … γράμματα-εφιάλτης των εργαζομένων.

 
Πολλά εξαρτώνται από τη γραμμή που τηρήσει η Κυβέρνηση η οποία μέχρι τώρα διαβεβαιώνει πως δεν θα παρθούν άλλα μέτρα, ωστόσο όλα δείχνουν πως τα σκληρά μέτρα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς από τα χείλη των Ευρωπαίων θα γίνουν απαιτήσεις και θα πρέπει μάλιστα να ληφθούν το πολύ εντός του 2011 ή του 2012.
 
Τα μέτρα:
-Πλήρης κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, αλλά και των αντίστοιχων συντάξεων.
-Μείωση 10% στου μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
-Άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο
-Απελευθέρωση απολύσεων (σήμερα ισχύει πλαφόν 2%)
-Κατάργηση κατώτατων ημερομισθίων.
-Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
-Ενίσχυση ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
– Άμεση περικοπή συντάξεων από 1-1-2011
 
Φυσικά όλα τα παραπάνω παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα καθώς βασικά κεκτημένα των εργαζόμενων καταργούνται ωστόσο όλα τα παραπάνω μέτρα εμμέσως έχουν αναφερθεί από επίσημα χείλη.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν και ο επίτροπος Όλι Ρεν επικεντρώθηκαν στις περικοπές στο ιδιωτικό τομέα και το επιπλέον ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων.

Από το βράδυ στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί έντονα φημολογία που θέλει το ΔΝΤ να ζητά την προσεχή Τρίτη από την Ελληνική κυβέρνηση να περικόψει όλες τις συντάξεις από την 1 Ιανουαρίου του 2011. Το newsit επικοινώνησε με τον επιστημονικό σύμβουλο της ΓΣΕΕ Γιώργο Ρωμανιά ο οποίος επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονται.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NEWSIT Ο Κ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ

Διαβάστε επίσης:
Προσφυγή στο μηχανισμό προανήγγειλε εμμέσως ο Πρωθυπουργός

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε