Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Μείωση του μισθού του κατά 30% αποφάσισε ο Γ. Προβόπουλος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε νέα, περαιτέρω μείωση του μισθού του κατά 30% προχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την πρώτη μείωση του 20% ο μισθός του να μειωθεί στο μισό.

 Όπως αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ, η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεχίσει την προσπάθεια ελέγχου των εξόδων. Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος αποφάσισε να μειώσει το μισθό του κατά επιπλέον 30%, γεγονός που οδηγεί σε σωρευτική μείωση κατά 50% από το 2009. Το ίδιο θα πράξουν και οι δύο υποδιοικητές της Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι οι λειτουργικές δαπάνες της ΤτΕ μειώθηκαν κατά 21% στη διετία 2010-2011 μέσα από περικοπές στις υπερωριακές αμοιβές και τα υπηρεσιακά ταξίδια, εξορθολογισμό των διαδικασιών προμηθειών και συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων (κατά περίπου 40%) καθώς και των θυρίδων/πρακτορείων.

Η παραπάνω μείωση στις δαπάνες επιτεύχθηκε, όπως επισημαίνει ο κ. Προβόπουλος, παρόλο που στο ίδιο διάστημα οι αρμοδιότητες της Τράπεζας διευρύνθηκαν, τόσο λόγω των αυξημένων απαιτήσεων που οι συνθήκες οικονομικής κρίσης επέβαλαν, όσο και λόγω της ανάθεσης νέων καθηκόντων στην Τράπεζα της Ελλάδος (όπως π.χ. η εποπτεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων).

Τα τελευταία δύο χρόνια επιτεύχθηκε σημαντική μείωση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας και συντάξεων κατά 14%.

Πέραν των ανωτέρω περικοπών και εξοικονομήσεων, με βάση τη νέα 3ετή επιχειρησιακή σύμβαση (που ισχύει από το Μάιο του 2012) οι μισθοί θα περικοπούν κατά επιπλέον 17% σε ετήσια βάση.

Aπό 1.12.2009, τα μέλη του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής (στο οποίο συμμετέχουν ο διοικητής και οι δύο υποδιοικητές) περιέκοψαν αυτοβούλως τις αποδοχές τους κατά 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στέλεχος της ΑΤΕ έβγαλε 10 εκατ. στο εξωτερικό;

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε