Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μειώθηκε στο 5,2% ο πληθωρισμός-Θα πέσει στο 2,5% τον Ιούνιο λέει ο Μ. Χρυσοχοϊδης

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοϊδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που

είχε με τους εκπροσώπους της Τρόικας παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του υπουργείου για την αναθέρμανση και επανεκκίνηση της οικονομίας.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα πέσει στο τέλος του εξαμήνου στο 2,5% και όπως είπε οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν ανησυχούν πια.
Συγκεκριμένα ο υπουργός έκανε γνωστά:
1. Η απορροφοτικότητα του ΕΣΠΑ έχει ήδη φτάσει στο 14,45% και στο τέλος του χρόνου θα φτάσει στο 17% με 18%
2. Σε 10 μέρες θα είναι έτοιμος ο νέος αναπτυξιακός νόμος και θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο.
3. Την ερχόμενη Πέμπτη 18 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο η ίδρυση του Ελληνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ. Επίσης θα παρουσιαστεί και το Ταμείο Επιχειρηματικότητας με κρατικό κεφάλαιο 500 εκατ. ευρώ
4. Στα μέσα Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν προγράμματα για την νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία με στόχο η δημιουργία 50.000 νέων επιχειρήσεων για τα επόμενα δύο χρόνια.
5. Στα τέλη του χρόνου με αρχές του επόμενου θα είναι έτοιμοι οι νόμοι για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειόδότησης βιομηχανιών, για τα επιχειρηματικά πάρκα και τα τεχνικά επαγγέλματα.
6. Έτοιμη θα είναι και η υπουργική απόφαση για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και τις υπηρεσίες one stop shop στα επιμελητήρια για τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat ο πληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε πτώση τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο από 5,7% σε 5,2%

Στην ευρωζώνη, ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 1,8% το Σεπτέμβριο σε 1,9% τον Οκτώβριο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν -0,1%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 2,2% σε 2,3% ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 0,5%.

Πηγή Ημερησία -ΑΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε