Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Μέρκελ: “Η Ελλάδα θα μπορέσει να πληρώσει τα χρέη της”

Ευσεβείς πόθοι, ή πραγματικότητα; Πάντως η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε στην Bild οτι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του χρέους της.

 Σε συνέντευξή της στη λαϊκή εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας “Μπιλντ” (Bild, 16.12.10) η κ. Μέρκελ σημειώνει ότι “όλοι οι ειδικοί επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα και η Ιρλανδία μπορούν σε βάθος χρόνου να αντιμετωπίσουν το βάρος του χρέους, αποπληρωμή και τοκοχρεολύσια”.

Η καγκελάριος παραπέμπει στο παράδειγμα της Όπελ (Adam Opel GmbH), υπενθυμίζοντας ότι και στην περίπτωση της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν γραφεί πάρα πολλά για το κόστος που θα επωμίζονταν ο Γερμανός φορολογούμενος.

Σήμερα η OPEL είναι μία κανονική επιχείρηση στον όμιλο της Τζένεραλ Μότορς (General Motors) και ο φορολογούμενος όχι μόνον δεν έχασε τίποτα, αλλά απέτρεψε μία ακριβή σύγκρουση”, λέει η κ. Μέρκελ.

Η Καγκελάριος προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη “διάλυση της Ευρωζώνης, ακόμη και η αποχώρηση μιας μικρής χώρας από το ευρώ θα είχε βαρύτατες συνέπειες για τη Γερμανία. Η κ. Μέρκελ εξηγεί ότι κάτι τέτοιο “θα έθετε σε κίνδυνο τη γερμανική οικονομία, κυρίως τις εξαγωγές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.-

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε