Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μέρκελ: Λανθασμένη η απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη!

Μέρκελ: Λανθασμένη η απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη!

Λαθραία ήταν κατά την Αγκελα Μέρκελ η είσοδος της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

“Η απόφαση περί ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη μπορεί να υπήρξε λανθασμένη. Κατέστη φανερό ότι η απόφαση αυτή πιθανόν να μην ελέγχθηκε με τρόπο διεξοδικό”, είπε η καγκελάριος Μέρκελ.

  Νωρίτερα είχε δηλώσει οτι η Γερμανία θα κάνει οτιδήποτε μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες με τη σειρά τους θα πρέπει να πάρουν περαιτέρω σκληρά μέτρα. Ωστόσο, η κα Μέρκελ δήλωσε ότι από εκεί και πέρα οι αγορές θα πρέπει να επενδύσουν με εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. 

Ο διοικητής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι το τριετές πρόγραμμα που συζητάτε με την ελληνική κυβέρνηση θα φέρει την Ελλάδα στο σωστό δρόμο, ενώ η κα Μέρκελ πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Μάλιστα, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν επιδιώκει η Γερμανία να αποφύγει τις ευθύνες της. 

Συμπληρωματική συνέντευξη Τύπου αναμένεται από λεπτό προς λεπτό από την γερμανίδα καγκελάριο.

Χαρακτηριστικό της στροφής της Μέρκελ είναι και οι δηλώσεις του γάλλου πρωθυπουργού, Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση στην ουσία προανήγγειλε αυτή την μετάλλαξη, λέγοντας πως οι “δισταγμοί” της Γερμανίας όσον αφορά τη βοήθεια που πρέπει να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ενωση στην Ελλάδα “θα διαλυθούν σήμερα κιόλας”.

“Θα σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας όπως αποφασίστηκε στο τελευταίο ευρωπαϊκό συμβούλιο. Και οι δισταγμοί που φάνηκαν να προέρχονται από τη γερμανική κυβέρνηση θα διαλυθούν σήμερα κι’ όλας”, είπε ο γάλλος πρωθυπουργός.

Η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ “θα μιλήσει σε λίγα λεπτά και δεν αμφιβάλλω ότι θα τηρήσει ακριβώς την ίδια στάση με εκείνην της γαλλικής κυβέρνησης και του συνόλου των ευρωπαϊκών κρατών”, πρόσθεσε.

“Θα ήθελα να απευθυνθώ προς όλους εκείνους που κερδοσκοπούν εις βάρος της Ελλάδας και που κατά βάθος κερδοσκοπούν εις βάρος του ευρωπαϊκού νομίσματος και να τους πω με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, τα κράτη της ευρωζώνης, θα αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους απέναντι στην Ελλάδα”, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: 

Κρίσιμες στιγμές: δεν παίρνετε τα λεφτά αν δεν πάρετε σκληρά μέτρα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε