Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέρκελ: Να σκληρύνει το Σύμφωνο Σταθερότητας!

Μέρκελ: Να σκληρύνει το Σύμφωνο Σταθερότητας!

Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία κλυδωνίζεται και πολλώς χώρες της ΕΕ αδυνατούν να τηρήσουν ακόμα και το υπάρχον Σύμφωνο Σταθερότητας η γερμανίδα καγκελάριος καταφέρνει για ακόμα μια φορά να σοκάρει τους πάντες!

Φτάνοντας στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής είπε: 

  “Πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα (…) να ενισχύσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης” της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμη και “μέσω πιθανών τροποποιήσεων της συνθήκης”.

  Η Γερμανία έχει ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος των χωρών που αδυνατούν να εκπληρώσουν τους όρους του Συμφώνου, όπως για παράδειγμα να στερηθούν την ψήφο τους κατά τις ευρωπαϊκές συνόδους.

    Η Μέρκελ υποστήριξε εξάλλου ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει “να επιταχύνουν τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών” οι οποίες κατηγορούνται ότι εντείνουν την κρίση επιτιθέμενες στις χώρες-μέλη, τη μία μετά την άλλη. “Δεν έχουμε καιρό να χάσουμε, πρέπει να γίνει γρήγορα”, πρόσθεσε.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη όλες οι χώρες της ευρωζώνης “και όχι μόνο η Ελλάδα” να καταβάλουν προσπάθειες για τη μείωση των ελλειμμάτων τους, “ώστε το Σύμφωνο Σταθερότητας να γίνει γρήγορα σεβαστό”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε