Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέρκελ:”Κοκτέϊλ λύσεων για Ελλάδα”

Μέρκελ:”Κοκτέϊλ λύσεων για Ελλάδα”

Σύμφωνα με το Reuters η Μέρκελ αποκάλυψε πως ”το κενό χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το 2016 μπορεί να καλυφθεί μέσω ενός συνδυασμού παραγόντων”.

Κατά το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε Γερμανούς βουλευτές πως ”το κενό χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το 2016 μπορεί να καλυφθεί μέσω ενός συνδυασμού παραγόντων όπως μείωση επιτοκίων και επέκταση του προγράμματος του EFSF κατά 10 δισ. ευρώ”.

Μάλιστα όπως διέρρευσε, η Γερμανίδα καγκελάριος ”έριξε” και τον εξής χρησμό:”πολλές διαφορετικές χώρες της ευρωζώνης μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα με διαφορετικούς τρόπους”.

Άλλη μια επιλογή θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη μείωση των επιτοκίων που η Ελλάδα πληρώνει για τα δάνεια που έχει λάβει. Βουλευτές είπαν επίσης ότι η καγκελάριος είπε πως είναι επίσης πιθανό να υπάρξει ένας συνδυασμός των δύο αυτών επιλογών.

Η συνάντηση της Μέρκελ με τα μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης ακολούθησε την αποτυχία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να επιτύχουν μια συμφωνία σχετικά με την εκταμίευση μιας νέας δόσης οικονομικής βοήθειας για την οικονομία της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε