Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέρκελ-Ντράγκι συζητούν σήμερα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους;

Μέρκελ-Ντράγκι συζητούν σήμερα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους;

Καθώς η τρόικα έχει φύγει μέχρι να… ξανάρθει στην Αθήνα, η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχεται στο Βερολίνο τους επικεφαλής της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Δυο εκ των δανειστών μας δηλαδή…

Σήμερα Τρίτη, η Γερμανίδα καγκελάριος δέχεται στο Βερολίνο τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στη σκιά της κόντρας Γερμανίας-ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων από κράτη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Εκτός από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που φέρνει τριγμούς στις σχέσεις ΕΚΤ-Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και Μάριο Ντράγκι θα συζητήσουν και για την κατάσταση σε Ελλάδα και Ισπανία. Στη μια περίπτωση εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας και στην άλλη καθώς παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής της Μαδρίτης στον μηχανισμό στήριξης.

Μετά τον πρόεδρο της ΕΚΤ, σειρά να συναντήσει τη «σιδηρά κυρία» της ευρωζώνης παίρνει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, που θα έχει τετ α τετ με την Άνγκελα Μέρκελ την Τετάρτη.

Ούτε μετά τη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι ούτε και μετά τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις. Ό,τι γίνει και ό,τι συζητήθεί δηλαδή, θα γίνει πίσω από κλειστές πόρτες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ – Ολάντ: “H Ευρώπη θα νικήσει την κρίση”

“H Μέρκελ είναι λύκαινα, εγωπαθής και μανιακή με την εξουσία” – Βιβλίο στελέχους της γερμανικής κυβέρνησης!

Διαφωνία Μέρκελ-Σόιμπλε για το μέλλον της Ελλάδας

Πριν ξαναματώσει η καρδιά της Μέρκελ για τους έλληνες, πήγε γήπεδο! (ΦΩΤΟ)

Η “κόκκινη Ανγκελα”-Οι πλούσιοι της Ελλάδας να βάλουν το χέρι στην τσέπη να βοηθήσουν την πατρίδα τους!”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε