Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες η συμφωνία Ελλάδας και ιδιωτών πιστωτών

Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες η συμφωνία Ελλάδας και ιδιωτών πιστωτών

Αυτό υποστήριξε σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.

Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ιδιωτών πιστωτών της “θα πρέπει να εξευρεθεί κατά τις προσεχείς βδομάδες” τόνισε σε δηλώσεις του στην Φρανκφούρτη.

“Προοδεύουμε, ελπίζουμε να προχωρήσουμε ταχέως. Το οφείλουμε στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας”, ανέφερε ο επικεφαλής του IIF, στο τέλος συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν 70%-80% των ιδιωτών πιστωτών των Αθηνών. Ανάμεσά τους ήταν εμπορικές τράπεζες, διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων, εκπρόσωποι επενδυτικών κεφαλαίων.

“Θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την Ελλάδα κατά τις προσεχείς βδομάδες”, δήλωσε ενώ προέβλεψε “ότι οι πιστωτές θα συμφωνήσουν νωρίτερα του αναμενόμενου αρχικώς στη φόρμουλα για την ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων συνολικής αξίας 200 δισ. ευρώ με νεότερα, αποτιμημένων στο 50% της ονομαστικής αξίας των ανταλλασσομένων ομολόγων”.

Με στόχο την ταχύτητα και την απλούστευση, τα μέρη στη διαβούλευση επιλέγουν πλέον “μια ή δύο το πολύ πρακτικές λύσεις”, ανέφερε απο την πλευρά του ο συμμετέχων στη διαβούλευση σύμβουλος του προέδρου της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, κ. Ζαν Λεμιέρ.

Ο  γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες των προτάσεων που έχουν γίνει στα πλαίσια της διαβούλευσης “δεδομένου ότι οι προτάσεις είναι ακόμα αντικείμενο διαπραγμάτευσης”. Ο κ.Νταλάρα προέβλεψε επίσης ότι άμεσα θα μείνει, τελικά, “μια ενιαία πρόταση, που θα αφορά και τους έλληνες και τους ξένους ιδιώτες πιστωτές”.

“Προσπαθούμε να λάβουμε υπόψη όσο γίνεται καλύτερα τα συμφέροντα των ελληνικών τραπεζών, τούτο δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει κατ’ ανάγκη μια ελληνική εκδοχή” στην τελική πρόταση.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά “θα ξεκινήσει η ανταλλαγή των ομολόγων στην αρχή του Ιανουαρίου του 2012”, δήλωσε τέλος ο κ. Νταλάρα.

Διαβάστε επίσης: Κολλάει το “κούρεμα”;

”Θέμα ημερών η χρεοκοπία Ισπανίας και Ιταλίας” – Η ευρωζώνη παραδίδεται στην πυρά του χρέους

Επιστρέφει την Παρασκευή η τρόικα για νέες διαπραγματεύσεις και με νέες κίτρινες κάρτες

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε