Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μέσω τραπεζικών λογαριασμών οι συντάξεις του ΤΑΠ ΟΤΕ από Ιούνιο

 Με το μηχανογραφικό σύστημα πληρωμής των συντάξεων θα καταβληθεί στις 28 Ιουνίου η σύνταξη Ιουλίου των δικαιούχων του ΤΑΠ- ΟΤΕ και Μ/Κ ΟΤΕ.

Η καταβολή των συντάξεων των ασφαλισμένων του κλάδου σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ, θα εξακολουθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΚΑ, να γίνεται την 28η κάθε μηνός, με την πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού κάθε συνταξιούχου ή του νομίμως πληρεξουσίου προς τούτο προσώπου, όπως έχει δηλωθεί στο απογραφικό δελτίο ή στην σχετική αίτηση. Για περιπτώσεις αλλαγής λογαριασμού, θα πρέπει να ενημερώνεται με αίτηση και αντίγραφο της πρώτης σελίδας του νέου λογαριασμού, το Υποκατάστημα ασφαλισμένων κλάδου σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Κατά την πρώτη πληρωμή με τον νέο τρόπο στις 28/6/2011, ενδέχεται να παρουσιαστεί διαφοροποίηση του προαναφερόμενου τρόπου πληρωμής για ορισμένο αριθμό συνταξιούχων, οι οποίοι δεν θα έχουν καταθέσει απογραφικό δελτίο. Οι συνταξιούχοι αυτοί θα πληρωθούν μέσω σχετικών εμβασμάτων σε καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, αφού πρώτα καταθέσουν το απαιτούμενο απογραφικό δελτίο.

Ο νέος ασφαλιστικός νόμος (Ν. 3863/2010) προβλέπει ενιαίο τρόπο πληρωμής όλων των συντάξεων υποχρεωτικά με πίστωση τραπεζικών λογαριασμών. Μετά τη λήξη της σύμβασης μεταξύ του ΤΑΠ-ΟΤΕ και Μ/Κ ΟΤΕ, περί μηχανογραφικής υποστήριξης της πληρωμής των συντάξεων στους δικαιούχους του εντασσόμενου κλάδου σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προχώρησε στην υλοποίηση νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος συντάξεων-πληρωμών των ασφαλισμένων του παραπάνω εντασσόμενου κλάδου.

Ο Κλάδος σύνταξης του ΤΑΠ – ΟΤΕ έχει ενταχθεί στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, από τον Αύγουστο του 2008.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε