Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μετά την Ελλάδα, η ώρα της Αγγλίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην έκτη διαδοχική ημέρα πτώσης οδεύει η…

στερλίνα, με το βρετανικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,4904 δολ./στερλίνα υποχωρώντας σε ποσοστό 0,56%.

Χθες η στερλίνα βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Μαΐου του 2009.

Επισήμως” οι αναλυτές αποδίδουν την πτώση, στις ανησυχίες αναφορικά με τις επικείμενες γενικές εκλογές και την πιθανότητα μη αυτοδύναμης κυβέρνησης για πρώτη φορά από το 1974.

 

Ωστόσο χθες η εταιρεία Turcan Connell, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια πλούσιων βρετανικών οικογενειών, επισημαίνει σε ανάλυσή της ότι αναμένει υποχώρηση της στερλίνας 20% έως 30% έναντι του δολαρίου, μόλις οι επενδυτές αρχίσουν να ασχολούνται με τα προβλήματα της οικονομίας της Βρετανίας και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζεται να προχωρήσει σε πωλήσεις-ρεκόρ ομολόγων.

Η ανάλυση αυτή απλώς επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι κερδοσκόποι αναζητούν τον επόμενο στόχο τους μετά την Ελλάδα.

«Ο συναγερμός ξεκίνησε να χτυπά για την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό. Μόλις το πρόβλημα έκανε την εμφάνισή του, οι αρνητικές εξελίξεις εμφανίστηκαν με ταχύτητα», τονίζει στρατηγικός αναλυτής της Turcan Connell και προσθέτει: «Ανάλογη είναι και η περίπτωση της Βρετανίας. Θα μπορούσε να δεχτεί πολύ σκληρά χτυπήματα».

 

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, διαχειριστές κεφαλαίων στο Εδιμβούργο, οι οποίοι εδώ και δύο αιώνες επενδύουν κεφάλαια ασφαλιστικών εταιρειών, συνταξιοδοτικών ταμείων και πλούσιων πελατών, φροντίζουν να απομακρυνθούν από επενδύσεις που σχετίζονται άμεσα με τη βρετανική οικονομία.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε