Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μεταρρυθμίσεις και PSI συζήτησαν Μέρκελ – Λαγκάρντ

EUROKINISSI

Η ελληνική κρίση ήταν το κύριο θέμα στην συνάντηση, χωρίς ωστοσο να γίνουν δηλώσεις.

Την ανάγκη συντονισμού του ΔΝΤ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενόψει της απόφασης για την συνέχιση της καταβολής της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα ανέδειξε η Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατα τις συνομιλίες της τόσο με την Α. Μέρκελ όσο και με τον υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον υπουργό οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με τους οποίους συναντήθηκε νωρίτερα.

Στο επίκεντρο του δείπνου εργασίας που παρέθεσε η Καγκελάριος της Γερμανίας στην Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων. Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές ως άτυπη, ενώ δεν έγιναν δηλώσεις στον Τύπο.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκε η πρόοδος του PSI, από την οποία εξαρτάται κατά κύριο λόγο η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.

Το Ταμείο είχε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», εκφράσει πρόσφατα επιφυλάξεις σχετικώς με το εάν το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο ακόμη και μετά το σχεδιαζόμενο κούρεμα.

Στην ατζέντα των συναντήσεων βρέθηκε ακόμη η οικονομική κατάσταση στην Ουγγαρία, η οποία επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα και η συζήτηση για εκ νέου προσφυγή της Βουδαπέστης στο ΔΝΤ.

Η κ. Λαγκάρντ την Τετάρτη θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ενώ η κ. Μέρκελ θα δεχθεί στην Καγκελαρία τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ-Λαγκάρντ το βράδυ μας… παίρνουν τα μέτρα

Απειλούν με άμεση πτώχευση την Ελλάδα

”Αρχιμάγειρας” του γερμανικού χρέους ο Σόιμπλε

Ολι Ρεν: Κοντά στην οριστικοποίηση του PSI

Πιο ορατή από ποτέ η απειλή χρεοκοπίας – Μέρκελ : Πάρτε μέτρα αλλιώς δεν παίρνετε τη νέα δόση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε