Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος θα πάρει και η Βρετανία

Μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος θα πάρει και η Βρετανία

Η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και θα έλθουν δύσκολες στιγμές καθώς η κυβέρνηση θα προσπαθεί να πάρει μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, προειδοποίησε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Τζόρτζ Όσμπορν.

Ο Όσμπορν ανέλαβε αυτή την εβδομάδα το υπουργείο, μετά τη συμφωνία των συντηρητικών με τους φιλελεύθερους για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, που είναι η πρώτη μετά το 1945 και η οποία έδωσε τέλος στη διακυβέρνηση της χώρας από τους Εργατικούς επί 13 χρόνια. 

Παρόλο που η Βρετανία βρίσκεται σε τροχιά μίας αναιμικής ανάκαμψης μετά τη χειρότερη ύφεση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η νέα κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να μειώσει τις δαπάνες, να αυξήσει τους φόρους και να μειώσει το έλλειμμα που ξεπερνά το 11% επί του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση συνεργασίας δεσμεύτηκε από την πρώτη στιγμή να επιταχύνει τις διαδικασίες για τη μείωση του ελλείμματος στα προσεχή πέντε χρόνια, περικόπτοντας δαπάνες ύψους 6 δισεκατομμυρίων λιρών από μη απαραίτητες υπηρεσίες κατά το τρέχον οικονομικό έτος.

“Πραγματικά αντιμετωπίζουμε μία τρομερή οικονομική πρόκληση”, γράφει ο Όσμπορν σε άρθρο του στην εφημερίδα News of the World . “Δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα σε μία εβδομάδα, σε ένα μήνα, ούτε σε ένα χρόνο”.

“Τα οικονομικά προβλήματά μας είναι πολύ βαθειά και αναμφίβολα θα έχουμε μπροστά μας δύσκολες στιγμές”, προειδοποιεί στο άρθρο του ο Βρετανός υπουργός οικονομικών. Διαβεβαιώνει πάντως ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα και να διατηρήσει τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων χαμηλά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε