Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Μέτρα Ομπάμα για τη στήριξη της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ

Μέτρα Ομπάμα για τη στήριξη της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ

Το μέτρο αποσκοπεί να στηρίξει την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψε σήμερα Παρασκευή ένα νόμο που δίνει στους καταναλωτές, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στη διαδικασία αγοράς κατοικίας, τρεις επιπλέον μήνες προκειμένου να κλείσουν τη συμφωνία και να επωφεληθούν από μία έκπτωση φόρου από την κυβέρνηση.

Οι αγοραστές κατοικίας με συμβόλαια που υπογράφτηκαν έως τις 30 Απριλίου και δεν πρόλαβαν να κλείσουν τη συμφωνία έως την αρχική προθεσμία της 30ής Ιουνίου έχουν τώρα περιθώριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αγορές τους.

Το μέτρο αποσκοπεί να στηρίξει την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες παρά τα χαμηλά επιτόκια των στεγαστικών δανείων.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης η Γερουσία ενέκρινε το μέτρο μόλις μερικές ώρες πριν από τη λήξη της προηγούμενης προθεσμίας και μία ημέρα μετά την ταχεία έγκρισή του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η έκπτωση φόρου κατά 8.000 δολάρια για όσους αγοράζουν κατοικία για πρώτη φορά και κατά 6.500 δολάρια για όσους αγοράζουν νέα κύρια κατοικία ήταν ένα πολύ δημοφιλές προσωρινό μέτρο που πήρε η κυβέρνηση Ομπάμα προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις κατοικιών στη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε