Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μέχρι 09/09 η διαβούλευση για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας

 Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τις προτάσεις της για τη χορήγηση των αδειών κινητής τηλεφωνίας στη ζώνη των 900 MHz και 1800 MHz.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της ΕΕΤΤ, για τη ζώνη των 900 MHz η τιμή εκκίνησης αρχίζει από τα 15,5 εκατομμύρια ευρώ για τα τμήματα του εύρους 2Χ2,5 εντός των ζωνών 885-890 και 930-935 MHz και φτάνει τα 23,3 εκατομμύρια ευρώ για τις ζώνες έως τα 960 MHz. Σε ό,τι αφορά στη φασματική περιοχή DCS 1800 η τιμή εκκίνησης είναι τα 20,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Wind, σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει υπερβολικό το τίμημα για την ανανέωση της άδειας, καθώς, όπως αναφέρει, η τιμή εκκίνησης των 46,6€ εκατ. για κάθε τμήμα 5 MHz, στη φασματική περιοχή των 900 MHz, δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και αγοράς και είναι υπερδιπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου για αντίστοιχες ανανεώσεις.

Σύμφωνα με τη Wind, από το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΕΤΤ, απουσιάζει η τεκμηρίωση της τιμής εκκίνησης.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η τιμή ανανέωσης των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων παραμένει εισπρακτικού χαρακτήρα και δεν συμβάλλει στην δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος, σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την εθνική οικονομία, όπου το ζητούμενο είναι η αναπτυξιακή προοπτική και η προσέλκυση κεφαλαίων από ξένους επενδυτές.

Η WIND Ελλάς θα καταθέσει αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις απόψεις της επί του κειμένου της δημόσιας διαβούλευσης το προσεχές διάστημα, με κύριο άξονα την υγιή ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών μακροπρόθεσμα και την ενίσχυση της επενδυτικής εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε