Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μέχρι 31 Ιανουαρίου τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση στη προθεσμία για την καταβολή των νέων τελών κυκλοφορίας ΙΧ για το 2010 εξετάζει η κυβέρνηση…
Το ειδικό αυτοκόλλητο του σήματος θα μπορούν να πάρουν οι πολίτες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και όχι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου που ίσχυε μέχρι πέρσι.
Όσον αφορά τα νέα τέλη; Αυτά σύμφωνα με πληροφορίες θα χωρίζονται σε σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος (κλάσεις Α, Β, Γ και Δ), όπως προέβλεπε και η ρύθμιση Σουφλιά.
Η νέα κυβέρνηση όμως μειώνει περισσότερο το ύψος των τελών που θα πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων έως 1.400 κ.εκ. και αυξάνει πιο πολύ τα τέλη για τα οχήματα άνω των 2.000 κ.εκ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ., εκτός από τα νέα τέλη κυκλοφορίας, θα κληθούν να πληρώσουν και το ειδικό ετήσιο τέλος, το οποίο κυμαίνεται από 150 έως 650 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.
Όσον αφορά το θέμα της απόσυρσης των οχημάτων, το βέβαιο είναι ότι θα μειωθεί το μπόνους των 1.000 ευρώ που προέβλεπε η ρύθμιση Σουφλιά.
Ειδικότερα για την Αττική (ίσως και για τη Θεσσαλονίκη), θα προβλέπεται ότι αντί του ποσού των 1.000 ευρώ, τώρα θα δίδονται μόνο 500 ευρώ, ενώ στον αγοραστή του νέου οχήματος (πιθανότατα έως 1.400 κ.εκ.) θα χορηγούνται και δύο ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τις αστικές συγκοινωνίες.
Μέχρι την Παρασκευή δεν είχε διευκρινιστεί αν το ποσό των 1.000 ευρώ θα δίδεται κανονικά σε όσους αποσύρουν οχήματα και αγοράζουν καινούργια εκτός της Αττικής.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε