Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μικρές διακυμάνσεις των δεικτών στο Χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης

Μικρές διακυμάνσεις των δεικτών στο Χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με οριακή άνοδο 4,92 μονάδες, ή σε ποσοστό 0,05%, στις 10.298,44 μονάδες.

Υποχώρησαν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά την απόφαση της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ να υποβαθμίσει την εκτίμηση για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης, στην προσπάθεια να διατηρήσει τη ροή φτηνού χρήματος στην αγορά. 

Η χρηματιστηριακή αγορά κινήθηκε μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους, με τους επενδυτές να προσπαθούν να διακρίνουν τις συνέπειες της απόφασης της Fed για την οικονομία και τα εποτόκια. Οι δείκτες S&P και Nasdaq τερμάτισαν με αρνητικό πρόσημο, ενώ ο Dow είχε ελαφρώς ανοδικό κλείσιμο. 

“Υπήρξε περισσότερο αρνητικός τόνος”, δήλωσε ο Νταν Κουκ, αναλυτής αγορών στην εταιρία IG Markets. “Η Fed δεν έχει μία σπουδαία εικόνα (για την κατάσταση της οικονομίας), αλλά δεν ήταν απολύτως μη αναμενόμενη, με βάση τα στοιχεία που έχουμε δει τελευατία για την αγορά εργασίας και κατοικίας”, πρόσθεσε. 

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 μειώθηκε κατά 3,27 μονάδες, ή σε ποσοστό 0,30%, κλείνοντας στις 1.092,04 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 7,57 μονάδες, ή σε ποσοστό 0,33%, κλείνοντας στις 2.254,23 μονάδες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε