Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Μικρή υποχώρηση του ευρώ

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3153 δολάρια από το επίπεδο των 1,3209 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3169 δολ.

Οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή απόφαση του Eurgroup για την έγκριση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδος. Εξάλλου σύμφωνα με την ενημέρωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) είναι πολύ πιθανόν αύριο το βράδυ να ανακοινωθούν και οι όροι της ανταλλαγής των ομολόγων (PSI+). Πάντως το κλίμα για το ευρώ φαίνεται να έχει αντιστραφεί επί το θετικότερο. Στην κατεύθυνση αυτή συνέβαλε τόσο η υπερψήφιση του Μνημονίου από το ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και η σημερινή προειδοποίηση της Moodys για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Μ. Βρετανίας. Είναι ενδεικτικό ότι η ελβετική τράπεζα UBS αναθεώρησε τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις της, ανεβάζοντας τον πήχη για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στα 1,30 από το 1,20.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων δεν καταγράφηκαν συναλλαγές στο ΗΔΑΤ. Το περιθώριο του δεκαετούς ομολόγου διευρύνθηκε στο 29,91% από 27,97% χθες, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 29,91%, έναντι 1,90% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,68% από 1,69% που ήταν χθες. Στη διάρκεια των 9 μηνών υποχώρησε στο 1,51% από το 1,54%, στο εξάμηνο παρέμεινε στο 1,35%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 1,05% ενώ ο μήνας διαμορφώθηκε στο 0,62% από 0,63% που ήταν χθες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε