Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μήνυμα παρέμβαση στον ελληνικό λαό από τον Όλι Ρεν

Μήνυμα παρέμβαση στον ελληνικό λαό από τον Όλι Ρεν

“Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ αλλά θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις”, είπε ο επίτροπος.

Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και του ευρώ, αλλά θα πρέπει να διατηρήσει την αποφασιστικότητα της στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Ολι Ρεν.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση που αφορούσε την προετοιμασία του αυριανού άτυπου Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ, ο κοινοτικός Επίτροπος Ολι Ρεν απηύθυνε έμμεσο μήνυμα – παρέμβαση στον ελληνικό λαό, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες εναλλακτικές λύσεις, για την επίλυση του προβλήματος χρέους της χώρας.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι τόσον ό ίδιος, όσον και η Επιτροπή θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και του ευρώ, αρκεί η Ελλάδα να διατηρήσει την αποφασιστικότητα της για την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Η Ελλάδα, είπε ο Επίτροπος, έζησε για πολλά χρόνια πέραν από τις δυνατότητες της, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της, όχι μόνον με την άνευ προηγουμένου οικονομική βοήθεια, που αντιστοιχεί σε 33.000 ευρώ ανά Έλληνα πολίτη, αλλά και την τεχνική μας βοήθεια, στο τομέα της πάταξης φοροδιαφυγής.

Πρέπει να υπάρξει μία κυβέρνηση που θα μπορεί να εγγυηθεί την πραγματοποίηση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, υποστήριξε και ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνς Σβόμποντα. Είναι σαφές ότι τα όσα επέβαλλε το Μνημόνιο είναι άδικα, τουλάχιστον σ’ ότι αφορά τον κοινωνικό τομέα. Και σ’ αυτό το επίπεδο υπάρχουν δυνατότητες ελάφρυνσης, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ πρέπει να εξετάσει όλες τις επιλογές για την Ελλάδα

Ώρα για Grexit – Ώρα για βελούδινο διαζύγιο στο ευρώ

Ομπάμα: Όλοι οι ηγέτες της G8 θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε