Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μοσκοβισί: Οι θεσμοί στην Αθήνα μέχρι 23 Οκτωβρίου – Μήνυμα Ντάισελμπλουμ για τρίτη αξιολόγηση

Μοσκοβισί: Οι θεσμοί στην Αθήνα μέχρι 23 Οκτωβρίου – Μήνυμα Ντάισελμπλουμ για τρίτη αξιολόγηση
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών, όπου ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ανέφερε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έστειλε μήνυμα από το Λουξεμβούργο για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Όπως είπε, είναι “ισχυρή και κοινή η αντίληψη” ότι πρέπει να ολοκληρωθεί, πριν από το τέλος του 2017.

«Η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που έχει επιστρέψει”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Eurogroup.

Η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα

Σε δηλώσεις του, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη σημερινή ατζέντα και πως οι εργασίες για την τρίτη αξιολόγηση βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Ήμουν στην Αθήνα πρόσφατα και συζητήσαμε για όλα τα ζητήματα που πρέπει να ολοκληρωθούν. Δεν έχουν να κάνουν τόσο με τη νομοθέτηση, αλλά με την εφαρμογή, την υλοποίηση των μέτρων. Επίσης, οι συζητήσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται και έχουμε έναν πολύ ισχυρό κοινό στόχο και φιλοδοξία, να κλείσουμε την αξιολόγηση πριν το τέλος του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις