Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπαίνουν στο στόχαστρο καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό

Για πρώτη φορά στο νέο έντυπο Ε1 του 2011, η εφορία ρωτά τους φορολογούμενους αν διαθέτουν καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικο.

Μεγάλες αλλαγές έχει το νέο έντυπο Ε1 στη φορολογία εισοδήματος 2011, το οποίο θα σταλεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε 5.600.000 φορολογούμενους και νοικοκουριά και σε αυτό το έντυπο για πρώτη φορά η εφορία ζητά από τους φορολογούμενους να δηλώσει εάν διαθέτουν καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό.ω

Μάλιστα, στο σχετικό έντυπο οι φορολογούμενοι καλείται να απαντήσει μονολετικά με ένα ναι ή όχι εάν διαθέτουν καταθέσεις ή ακίνητα στο εξωτερικό. Πέρα από αυτό επίσης μονολεκτικά σε άλλο σημείο οι επαγγελματίες πρέπει να απαντήσουν εάν έχουν υποπέσει σε οποιαδήποτε φορολογική παράβαση στο 2010. Παράλληλα, σε περίπτωση που ο επαγγελματίας απαντήσει θετικά αυτομάτως οδηγείται σε απώλεια του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ.

Μεγάλες αλλαγές έρχονται και στον πίνακα με τα νέα τεκμήρια, ενώ θα υπάρχει και ειδικός πίνακας που θα αναγράφουν το συνολικό ποσό των αποδείξεων που αφορούν δαπάνες που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι στην Ελλάδα το έτος 2010 για αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε