Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπαρόζο: «Η Ελλάδα γλίτωσε τη στάση πληρωμών»

Η νέα δανειακή σύμβαση συνοδεύεται από σκληρή λιτότητα και μέτρα. Αλλά ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο τα βλέπει όλα ρόδινα και προβλέπει νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη!

Ο κίνδυνος μιας στάσης πληρωμών της Ελλάδας στις προθεσμίες αποπληρωμής των δανείων της αποφεύχθηκε χάρη στη συμφωνία που επιτεύχθηκε, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχολιάζοντας τη συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας.

«Η συμφωνία κλείνει την πόρτα στο σενάριο μιας στάσης πληρωμών με όλες τις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που θα είχε αυτή», δήλωσε ο Μπαρόζο και μίλησε για «ουσιαστικό βήμα προς τα μπροστά» που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να οικοδομήσει μια πιο σταθερή οικονομία, ικανή να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

«Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση στη δημοσιονομική σταθεροποίηση και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα (…) Πιστεύω ότι το μήνυμα αυτό πρέπει να είναι σαφές. Και ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα είναι να πούμε την αλήθεια», προσέθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόιμπλε: Το ΔΝΤ θα δώσει 23 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Ντάλαρα: «Είμαι σίγουρος ότι το κούρεμα θα γίνει εθελοντικά»

Λέξη-λέξη η συμφωνία για δάνειο και κούρεμα 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε