Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπήκαν τα πρώτα 10 λουκέτα για φοροδιαφυγή

Το κλείσιμο 10 καταστημάτων για φοροδιαφυγή ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο ενώ είχαν πει οτι θα έδιναν στην δημοσιότητα και τις επωνυμίες των επιχειρήσεων κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει…

Αυτό έγινε, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο προκειμένου να τους δοθεί διάστημα 3 ημερών για να προσφύγουν στην δικαιοσύνη. Αν δεν γίνει αυτό τότε τα ονόματα των επιχειρήσεων θα δημοσιοποιηθούν.

Οπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο:

Κατ’ εφαρμογή του Άρθρου 76 του Ν. 3842/10, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας δέκα καταστημάτων του τομέα εστίασης/αναψυχής, μεταξύ αυτών και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για διάστημα επτά ημερών, συνεκτιμώντας τη βαρύτητα των φορολογικών παραβάσεων.

Στα καταστήματα αυτά διαπιστώθηκε από ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) κατ’ επανάληψη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια.

Το Υπουργείο Οικονομικών μέσω των ελέγχων που διεξάγουν το Σ.Δ.Ο.Ε. και οι Δ.O.Y. θα συνεχίσει και θα διευρύνει την εφαρμογή της ποινής της αναστολής λειτουργίας των παραβατικών επιχειρήσεων ως βασικό μέτρο συμμόρφωσης και φορολογικής δικαιοσύνης.

Πολλοί θα είναι και οι επαγγελματίες από άλλους κλάδους που θα δούν το όνομά τους στην λίστα και οι οποίοι έχουν ήδη ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ.

Σημειώνεται οτι με τον τελευταίο φορολογικό νόμο περιορίζεται σε 30 μέρες από έξι μήνες το χρονικό διάστημα εντός του οποίου μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, αυξάνεται από 10% σε 25% το ποσό του προστίμου που προκαταβάλλεται και  ορίζει πως η άσκηση προσφυγής δεν σημαίνει πως σταματούν να τρέχουν οι προσαυξήσεις.

Ετσι, όσο καθυστερεί η εκδίκαση της υπόθεσης, η οφειλή εξακολουθεί να αυξάνεται.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε