Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπόνους 1,2 εκατ. ευρώ πήραν οι Ευρωπαίοι μάνατζερ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ώρα που η Ευρώπη πιέζει χώρες όπως η Ελλάδα για σκληρά μέτρα αφήνει τέτοια bonus να δίνονται αφειδώς.

Οι αποδοχές που εισέπραξαν οι επικεφαλής των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για το 2008 κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, παρά την οικονομική κρίση. 

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας Hewitt Associates, οι μέσες αποδοχές από μισθούς για τους διευθύνοντες συμβούλους των 100 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ήταν 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ στο ίδιο περίπου ύψος ανήλθαν και οι μέσες αποδοχές τους με τη μορφή μπόνους. Η ύφεση, στην οποία εισήλθε η Ευρώπη από το 2008, είχε ωστόσο επίπτωση στις αμοιβές μπόνους των μάνατζερ, καθώς πολλές εταιρίες προχώρησαν στη μείωση των σχετικών ποσών. 

Τις μεγαλύτερες αποδοχές με τη μορφή μισθών είχαν οι επικεφαλής των ισπανικών επιχειρήσεων (κατά μέσο όρο 1,93 εκατ. ευρώ), ενώ ακολούθησαν οι Ιταλοί (1,72 εκατ. ευρώ), οι Βρετανοί (1,31 εκατ. ευρώ) και οι Γερμανοί (1,18 εκατ. ευρώ). Από την άλλη πλευρά, οι μισθοί για τους μάνατζερ είναι χαμηλότεροι στη Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Όσον αφορά τις αμοιβές για μπόνους, είναι υψηλότερες σε σχέση με το σύνολο των αποδοχών στη Γερμανία και την Ισπανία. 

Πολλές χώρες στην Ευρώπη προχώρησαν, μετά την εκδήλωση της κρίσης, σε αλλαγές στο πλαίσιο της πολιτικής αμοιβών για τα στελέχη των επιχειρήσεων, όπως η Μεγάλη Βρετανία που επέβαλε αυτοτελή φόρο 50% στα μπόνους που διανέμουν οι τράπεζες. 

   

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε