Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μπροστά σε επώδυνα μέτρα η κυβέρνηση

Γ. Παπακωνσταντίνου ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όλα τα εισοδήματα και οι δαπάνες θα δηλώνονται με το νέο φορολογικό καθεστώς.

Τα πάνω κάτω έρχονται στη φορολογία, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε ότι από το νέο έτος όλα τα εισοδήματα και όλα τα έξοδα όλων των πολιτών θα καταγράφονται. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι αγορές με πιστωτικές κάρτες, οι αγορές μετοχών, η αγορά ακριβών καταναλωτικών αγαθών, οι αγορές σπιτιών και αυτοκινήτων θα καταγράφονται και θα συγκρίνονται με τα εισοδήματα που δηλώνει ο καθένας. 

Με το ίδιο σχέδιο νόμου θα καταργηθεί και η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων ορισμένων κατηγοριών φορολογουμένων.

Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να μπουν σε δημόσια διαβούλευση από την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τον Μάρτιο θα έχει κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προκάλεσε αίσθηση λέγοντας πως την άλλη εβδομάδα θα κατατεθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το πόρισμα για τα πλαστά στοιχεία που δόθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια η Επιτροπή θα αποφασίσει για το θέμα της απόδοσης ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Ελλάδα κλιμάκιο της Eurostat, προκειμένου να ελέγξει τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, στις 16-18 Νοεμβρίου το κλιμάκιο θα είναι στη χώρα μας, προκειμένου να επιβεβαίωσει τα στατιστικά στοιχεία της χώρας μας.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο και αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία, αλλά σημείωσε πως είναι βέβαιο πως σταδιακά θα πάμε στην εξίσωση των ορίων στο δημόσιο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τέλος απηύθυνε έκκληση στις τράπεζες να μετακυλήσουν τη ρευστότητα που διαθέτουν τόσο προς τους καταναλωτές όσο και προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν μετά το “χαστούκι” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δείτε το σχετικό βίντεο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε