Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ν.Νανόπουλος: “Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο σχέδιο”

Ο διευθύνων Σύμβουλος της EUROBANK Νίκος Νανόπουλος ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Η Ελλάδα πρέπει να πείσει τις αγορές και τους Ευρωπαίους εταίρους της ότι διαθέτει ένα αξιόπιστο σχέδιο για την

 

για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».
 
«Είναι απαραίτητο να πείσουμε τις αγορές αλλά και τις Βρυξέλλες ότι έχουμε αξιόπιστο σχέδιο που αντιμετωπίζει ριζικά και με μόνιμο τρόπο, αλλά σε μεσοπρόθεσμη βάση, το τεράστιο πρόβλημα του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Νανόπουλος.
 
Όπως σημείωσε, πιθανές καθυστερήσεις στην μείωση του ελλείμματος θα ανατροφοδοτήσουν και θα διογκώσουν το δημόσιο χρέος, επηρεάζοντας την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. «Και αυτό είναι κάτι που αγγίζει όλους τους Έλληνες, καθώς συνεπάγεται αύξηση του κόστους δανεισμού, καταρχάς του ελληνικού Δημοσίου και στη συνέχεια όλων των Ελλήνων δανειοληπτών», τόνισε.
 
Ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε και στις μαζικές ρευστοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, χαρακτηρίζοντάς τες υπερβολικές.
 
«Η αντίδραση των αγορών ήταν υπερβολική. Διαθέτουμε ένα υγιές και αξιόπιστο τραπεζικό σύστημα. Αυτό δείχνει η πορεία του τραπεζικού συστήματος κατά τη διάρκεια της κρίσης και επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα του εννεαμήνου που ανακοινώθηκαν πρόσφατα», επεσήμανε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε