Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

«Να πληρώσουν οι πλούσιοι Έλληνες τη νέα βοήθεια»

«Να πληρώσουν οι πλούσιοι Έλληνες τη νέα βοήθεια»

Το αυτονόητο, ότι δηλαδή θα πρέπει και οι έχοντες Έλληνες να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν (απλά) τους φόρους τους, ήρθε να μας πει ένας Γερμανός!

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του Spiegel πως πλούσιοι Έλληνες ζουν στη χλιδή αλλά βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και δεν πληρώνουν φόρους στο ελληνικό δημόσιο, αφήνοντας μισθωτούς και συνταξιούχους να πληρώνουν τη… νύφη, ήρθε ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να συνδέσει το «πράσινο φως» για τη νέα βοήθεια με τη… φοροδιαφυγή!

Μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της Bild, ο Γερμανός πολιτικός (αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ για την καγκελαρία στις προσέχεις εκλογές) ξεκαθάρισε ότι η στάση του κόμματος του σε ενδεχόμενο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας εξαρτάται από τη συμμετοχή των πλούσιων Ελλήνων στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα να βγει από την κρίση. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι δεν μπορεί να φανταστεί ένα νέο πακέτο βοήθειας εάν δεν κληθούν επιτέλους να πληρώσουν και οι εύποροι έλληνες πολίτες!

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση Μέρκελ και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες για συνενοχή στη φορολογική απάτη που διαπράττουν οι πλούσιοι Έλληνες! Ξανά το αυτονόητο δηλαδή…

«Έως τώρα η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες επωφελούνται, διότι Έλληνες εκατομμυριούχοι μεταφέρουν τα χρήματά τους σε αυτές. Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων θα πρέπει να ντρέπονται που κρυφά-κρυφά, σαν κλεπταποδόχοι, κερδίζουν από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων εκατομμυριούχων και στη συνέχεια ζητάνε από το Γερμανό και τον ευρωπαίο φορολογούμενο να πληρώσει.

Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να ‘παγώσουν’ τις μεταφερθείσες στην Ευρώπη περιουσίες των Ελλήνων, έως ότου αποδείξουν ότι πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα» είπε ο Γκάμπριελ.

Την ίδια ώρα, ανοιχτός σε παραχωρήσεις έναντι της Ελλάδας δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ.

«Εάν οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο, μπορούμε να το συζητήσουμε», είπε ο πρόεδρος του αδελφού κόμματος της Μέρκελ στη Bild συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει να σταθμίσουμε εάν μια χρονική επιμήκυνση δεν κοστίζει περισσότερα από τις εναλλακτικές επιλογές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόιμπλε: λύση χωρίς κούρεμα στο Eurogroup

Στουρνάρας: “Έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες, είμαστε πανέτοιμοι για το Eurogroup”

Ανοιχτό το κούρεμα για τον επικεφαλής του Μηχανισμού Στήριξης

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε