Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ναι, σε επιμήκυνση για την Ελλάδα, όχι όμως άλλα χρήματα

Ναι, σε επιμήκυνση για την Ελλάδα, όχι όμως άλλα χρήματα

Ευχάριστα ήχησε στα αυτιά ακόμη και της Αυστραικής υπουργού Οικονομικών η δήλωση Σαμαρά ότι δεν επιθυμεί περισσότερα χρήματα η Ελλάδα, αλλά περισσότερες… ανάσες

Αν είναι να μην βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη (αν και με παχυλό επιτόκιο) η κα Μαρία Φέκτερ λέει πλέον ότι θα μπορούσε να δει με καλό μάτι μια επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής και άρα λήψης των μέτρων για την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse»είπε ότι θα ήταν πρόθυμη να συζητήσει την επιμήκυνση αποκλείοντας, όμως, κάθε συζήτηση για επιπλέον χρήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση, κατά πόσον είναι αναγκαίο ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, η κ. Φέκτερ παρατηρεί πως δεν είναι δυνατό να αναιρούνται κάθε τρεις μήνες τα σχέδια και, για το λόγο αυτό, θα ζητηθεί επιτακτικά από την Ελλάδα η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο δεύτερο πακέτο.

Το κλίμα φαίνεται αλλάζει ως προς την επιμήκυνση, ωστόσο όλα δείχνουν πως τίποτα δεν αλλάζει ως προς τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν από τη χώρα μας. Το πικρό ποτήρι θα το πιούμε για να … πάρουμε ανάσα σε ένα … μακροβούτι που κανείς δεν ξέρει πότε θα έχει τέλος…

Διαβάστε επίσης:

Πρώτο ρήγμα; Βενιζέλος σε Σαμαρά: Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι ως πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε