Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ναι σε επιμήκυνση του ελληνικού χρέους αν δεν φέρει ντόμινο”

Με δραματικού χαρακτήρα δηλώσεις ο Ό.Ρεν τονίζει πως πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας, πως στην Ευρωζώνη εξετάζουν το σενάριο της επιμήκυνσης του χρέους μας και ότι τα εως τώρα μέτρα δεν φτάνουν για να επιστρέψει η χώρα στις αγορές στις αρχές του 2012.
 

Ο Όλι Ρεν δήλωσε πως είναι υπαρκτό και εξετάζεται το σενάριο για εθελοντική επιμήκυνση αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, όμως ο μεγάλος κίνδυνος που παραμονεύει πίσω από μία τέτοια κίνηση είναι να δημιουργηθεί πιστωτικό επεισόδιο, δηλαδή επιδείνωση της κρίσης χρέους στη χώρα μας και μετάδοσης της στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης με προβλήματα χρέους.

Όπως προτάσει όμως το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να γλιτώσει τη χρεοκοπία η Ελλάδα : ”Θα εξεταστεί επίσης μια εθελοντική επιμήκυνση των λήξεων των δανείων, η επονομαζόμενη αναμόρφωση ή επαναπρογραμματισμός σε εθελοντική βάση με τον όρο ότι δεν θα προκαλέσει πιστωτικό επεισόδιο”.

 
Ο εφιάλτης του Όλι Ρεν αλλά και ο λόγος που ζητάει πάση θυσία να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία είναι μήπως δημιουργηθεί ντόμινο στην ευρωζώνη.
 
O Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμοδίου για τις οικονομικές υποθέσεις Επιτρόπου Ολι Ρεν, σχολιάζοντας σημερινό τηλεγράφημα διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, που εμφάνιζε τον Φινλανδό Επίτροπο να δηλώνει από τη Βιένη ότι είναι ανέφικτη η συγκέντρωση 50 δισ ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, ανέφερε πως πρόκειται για λάθος του ειδησεογραφικού πρακτορείου και ότι η άποψη του Επιτρόπου είναι η ακριβώς αντίθετη, δηλαδή ότι η συγκέντρωση αυτού του ποσού είναι εφικτή.

Ο Φινλανδός επίτροπος επαναλαμβάνει πως απαιτείται αυστηρότατη εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης και επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων.
 

Διαβάστε επίσης :
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε