Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα σύνοδος του Eurogroup στις 20 Ιουλίου

Νέα σύνοδος του Eurogroup στις 20 Ιουλίου

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, θα ακολουθήσει νέα σύνοδος του Eurogroup στις 20 Ιουλίου με στόχο να τεθούν σε λειτουργία μηχανισμοί για την αντιμετώπιση της κρίσης.

“Το Eurogroup αύριο θ΄αρχίσει να υλοποιεί τις αποφάσεις που έλαβαν στα τέλη Ιουνίου οι ηγέτες της ευρωζώνης και θα υπάρξει και μια ακόμα σύνοδος στη διάρκεια αυτού του μήνα, στις 20 Ιουλίου νομίζω”, πρόσθεσε.

Ο γάλλος υπουργός τόνισε ότι η ευρωζώνη πρέπει να υλοποιήσει “γρήγορα” τις αποφάσεις αυτές, κυρίως την ολοκληρωμένη τραπεζική εποπτεία ώστε ν΄ανοίξει ο δρόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.

“Είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε συγκεκριμένα μηνύματα ότι αυτά που είπαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου θα μεταφραστούν σε πραγματική δράση. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό”, τόνισε ο Μοσκοβισί, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

“Πρέπει ν΄αρχίσουμε από αύριο κιόλας, στη σύνοδο των υπουργών των Οικονομικών της ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες”, επεσήμανε.

“Οι υπουργοί πρέπει πρώτα πρέπει να ολοκληρώσουν το σχέδιο βοήθειας των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά επίσης πρέπει να προχωρήσουν περισσότερο”, πρόσθεσε.

Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν γρήγορα βήματα για την ολοκληρωμένη τραπεζική εποπτεία στο επίπεδο της ευρωζώνης, γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να συμβούν αυτά πριν από το τέλος του έτους, ο Μοσκοβισί επανέλαβε ότι “πρέπει να βιαστούμε”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε