Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Νέο ιστορικό ανοδικό ρεκόρ για την ουγκιά του χρυσού

Παράλληλα, η ουγκιά του ασημιού στην ίδια αγορά την ίδια ώρα αποτιμήθηκε στα 39,22 δολάρια.

Πρώτη φορά σήμερα η ουγκιά του χρυσού αποτιμήθηκε στα 1.454,07 δολάρια στις 20.00 ώρα Ελλάδας, στη βρετανική αγορά, καταγράφοντας άνοδο τιμής έξι ολόκληρων δολαρίων, σε σύγκριση με τα τέλη Μαρτίου. 

Παράλληλα, η ουγκιά του ασημιού στην ίδια αγορά την ίδια ώρα αποτιμήθηκε στα 39,22 δολάρια, που είναι οπωσδήποτε μία ακριβή αποτίμηση του πολύτιμου μετάλλου με την ευρεία βιομηχανική χρήση.

 Αμφότερα τα μέταλλα, χρυσός και ασήμι, επειδή αποτιμώνται στο αμερικανικό δολάριο, επωφελούνται από τη διολίσθησή του, που καταγράφηκε στη σκιά του “κακού” αμερικανικού δείκτη περιγραφής της οικονομικής δραστηριότητας στις Ην.Πολιτείες.

 -Οι αναλυτές κρίνουν ότι η άνοδος τιμής του χρυσού “συμβαδίζει” με την άνοδο της τιμής άμεσης παράδοσης του αργού πετρελαίου, το οποίο στη βρετανική αγορά χθες Δευτέρα για το βρετανικό πετρέλαιο Βόρειας θάλασσας, το Brent, ανήλθε μέχρι και τα 122 δολάρια η ουγκιά.

Παραδείγματος χάρη, οι αναλυτές της βρετανικής Standard Chartered εκτιμούν ότι, “οι επενδυτές θα στρέφονται στο χρυσό, όσο οι αγορές θα φοβούνται την έξαρση των πληθωριστικών πιέσεων και θα ζούμε με ακριβό το πετρέλαιο, που θα υπονομεύει την έντονη αναπτυξιακή προοπτική”. Όμως, εμμένουν οι ίδιοι, οι ταραχές στο γεωγραφικό χώρο της Μέσης Ανατολής, οι συγκρούσεις στη Λιβύη “συνηγορούν”, επίσης, στη διατήρηση της αποτίμησης του χρυσού σε ιστορικά ‘υψηλά’ επίπεδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε