Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική ο Δ. Δημόπουλος

Νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική ο Δ. Δημόπουλος

Στους βασικούς στόχους της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφέρεται ο νέος πρόεδρος της εταιρίας Δημήτριος Δημόπουλος, σε επικοινωνία του με τους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δημόπουλος επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Εθνικής Τράπεζας για πλήρη στήριξη των σχεδίων αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η εθελοντική συμμετοχή της Εταιρείας στο PSI δημιούργησε σημαντική απομείωση των περιουσιακών στοιχείων της Εθνικής Ασφαλιστικής και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω αύξησης κεφαλαίου και άλλων δράσεων, θα αποκατασταθεί η ισορροπία, ανέφερε.

Μιλώντας για την οδηγία Solvency IΙ, είπε, ότι οι χρονικές παρατάσεις για την εφαρμογή της φαίνονται να εξαντλούνται και η πιθανότερη ημερομηνία εφαρμογής της από 1/1/2014 δεν είναι μακριά. Οι προσαρμογές, στο εθνικό δίκαιο, από τις ρυθμίσεις αυτές, θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για τον χάρτη των ασφαλιστικών εταιρειών στη χώρα μας και η Εθνική Ασφαλιστική θα πρέπει να καταλήξει στο νέο περιβάλλον, ενδυναμωμένη.

Για την εμπορική πολιτική της Εθνικής Ασφαλιστικής, τόνισε ότι θα εμπλουτισθεί με στοχεύσεις σταυροειδών πωλήσεων και άλλες δράσεις ώστε σε συνδυασμό και με εξορθολογισμό των δαπανών να υπάρχει λειτουργική κερδοφορία και βιώσιμη ανάπτυξη. Για το εργασιακό περιβάλλον, ο νέος πρόεδρος ανέφερε ότι η αντιμετώπιση των ζητημάτων, ιδίως σε περιόδους οικονομικής κρίσεως, προϋποθέτει συστράτευση, κυρίως δε συμμετοχή όλων.

Ο Δημήτριος Γ. Δημόπουλος από το Φεβρουάριο του 2008 είναι Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα, όπου έχει προσληφθεί το 1975 και έχει διατελέσει Διευθυντής της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων. Ως στέλεχος έχει ασχοληθεί με θέματα χρηματοδοτήσεων επιχειρηματικών μονάδων και μεγάλων επενδύσεων σε έργα υποδομής, στον ενεργειακό τομέα και στον τομέα τουρισμού. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Πανεπιστημίου East Anglia, Αγγλίας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Tο ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, εξέλεξε στη θέση των παραιτηθέντων μελών του, Αλέξανδρου Τουρκολιά και Λεωνίδα Θεόκλητου, τους κυρίους Δημήτριο Δημόπουλο και Παύλο Μυλωνά, Γενικούς Διευθυντές της Εθνικής Τράπεζας.

Μετά την επιλογή των νέων μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής συγκροτήθηκε ως σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Δημήτριος Δημόπουλος του Γεωργίου, μη Εκτελεστικό Μέλος

Α’ Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Βασιλείου του Ελευθερίου, μη Εκτελεστικό Μέλος

Β’ Αντιπρόεδρος: Παύλος Μυλωνάς του Κωνσταντίνου, μη Εκτελεστικό Μέλος

Διευθύνων Σύμβουλος: Ιωάννης Κατσουρίδης του Μιλτιάδη, Εκτελεστικό Μέλος

Μέλη: Πάσχας Γεώργιος του Ιωάννη, μη Εκτελεστικό Μέλος

Παλαιολόγος Τηλέμαχος του Ανδρέα, μη Εκτελεστικό Μέλος

Χριστόφορος Σαρδέλης του Βασιλείου, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Όλγα Παναγοπούλου του Ιωάννη, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Αλέξανδρος Κατσιώτης του Γεωργίου, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε