Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

New York Times: Φταίει και η Ελλάδα για την ήττα του Ομπάμα

– Διαβάστε τι σκαρφίστηκε η αμερικανική εφημερίδα για να χρεώσει στην Ελλάδα
– Αναφέρουν πως η προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων δεν ζωντανεύει την οικονομία
– “Οι Ρεπουμπλικάνοι νίκησαν γιατί επενδύουν όχι σε πολιτικές σαν αυτή στην Ελλάδα”

Άρθρο της εφημερίδας New Yokr Times προκαλεί ερωτήματα, καθώς εμμέσως πλην σαφώς αναφέρει πως μία από τις αιτίες της εκλογικής ήττας του Μπαράκ Ομπάμα είναι οι οικονομικές περιπέτειες της Ελλάδας.

Με τίτλο “Ο Μπερνάνκε πήρε παράδειγμα από την Ιαπωνία και όχι από την Ελλάδα”, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρόεδρος της FED επέκτεινε το πρόγραμμα ρευστότητας στην αγορά, ρίχνοντας 600 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τον επόμενο Ιούνιο.

Στο άρθρο γίνεται λόγος πως η κεντρική εξουσία στις ΗΠΑ εστίασε την προσοχή της στη ρευστότητα προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά χωρίς να μπορεί να τιθασεύσει την ανεργία ή να προστατέψει τους καταναλωτές, όπως ακριβώς έγινε δηλαδή και στην Ελλάδα.

Και επειδή οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίστηκαν προεκλογικά αποφασισμένοι να αλλάξουν τις προτεραιότητες και να επενδύσουν στην αύξηση της κατανάλωσης και στη μείωση της ανεργίας, για αυτό πήραν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ουσιαστικά στο άρθρο αναφέρεται πως οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν γιατί δεν υπερασπίστηκαν μιά παρόμοια πολιτική που ακολούθησε η Ελλάδα.

Μάλιστα, ο επιφανής οικονομολόγος Robert Gordon αναφέρει στο άρθρο ότι το να πετύχει κανείς τη μείωση των ελλειμμάτων, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την προσπάθεια να ξαναζωντανέψει η αμερικανική οικονομία, όπως ακριβώς γίνεται και στην Ελλάδα όπου γίνεται τιτάνια προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων, αλλά η οικονομία είναι σε ύφεση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε