Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Νόμος Ομπάμα για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων

Ο νόμος αυτός αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο για τις μικρές επιχειρήσεις για πάνω από μία δεκαετία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε σήμερα τον νόμο για βοήθεια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που αποσκοπεί στην τόνωση της αγοράς εργασίας, χαιρετίζοντάς τον ως «μεγάλη νίκη για τους αμερικανούς επιχειρηματίες».

Ο πρόεδρος υπέγραψε το νομοσχέδιο στον Λευκό Οίκο παρουσία βουλευτών, του υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και πολλών ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (μεταξύ τους ο διευθυντής μίας πιτσαρίας από το Σιάτλ, η ιδιοκτήτρια ενός παιδικού σταθμού, ιδιοκτήτες εστιατορίων και μηχανικοί).

«Ο νόμος τούτος πρόκειται να φέρει δύο μεγάλες τομές: θα προσφέρει φορολογική ανακούφιση και περισσότερα δάνεια σε πολλούς ιδιοκτήτες αμερικανικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι μία μεγάλη νίκη για τους αμερικανούς επιχειρηματίες», τόνισε ο Ομπάμα, προσθέτοντας πως η έγκριση του νόμου υπήρξε καρπός μίας «μακράς και δύσκολης μάχης».

Ο νόμος αυτός «αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο για τις μικρές επιχειρήσεις για πάνω από μία δεκαετία. Αφ’ ής στιγμής υπογραφεί, θα προσφέρει τάχιστη ανακούφιση στις μικρές επιχειρήσεις σε όλην τη χώρα», τόνισε ο Ομπάμα, τονίζοντας πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις «δημιουργούν την πλειονότητα των νέων θέσεων εργασίας στη χώρα» και είναι οι «πυλώνες της δραστηριότητας στις πόλεις μας».

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα, μία εβδομάδα μετά τη Γερουσία, όπου η συζήτησή του υπήρξε μακρά και σκληρή και κυρώθηκε μόνον μετά την αυτομόληση δύο Γερουσιαστών της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης από την πολιτική γραμμή του κόμματός τους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε