Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Αισιόδοξος για την τρίτη αξιολόγηση εμφανίστηκε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων στο πλαίσιo της Συνόδου Κορυφής One Planet στο Παρίσι.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι «στο σωστό δρόμο». Η Ελλάδα, τόνισε, «πετυχαίνει και μάλιστα υπερβαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους» και «είναι καθ’ οδόν προς την επίτευξη του στόχου του 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αναφερόμενος στην τρίτη αξιολόγηση, μίλησε για «ισχυρή προσήλωση» και «εποικοδομητική στάση» των ελληνικών αρχών. Η εφαρμογή των προαπαιτούμενων είναι «εν εξελίξει» και «είναι εφικτό να έχουμε μία ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης».

Σχετικά με τη διαδικασία εξόδου από το μνημόνιο τον επόμενο Αύγουστο και τη διάδοχη κατάσταση, ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι «θα συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης». Επανέλαβε ότι τα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα συζητηθούν πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, «όπως έχει συμφωνηθεί στο Eurogroup», στη βάση των αποφάσεων του σώματος για βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ελάφρυνση χρέους.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις