Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

“Ντου” των ξένων ελεγκτών στην Τράπεζα της Ελλάδος

Οι ελεγκτές της Κομισιον ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι ελεγκτές της Κομισιον ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος έκαναν οι ελεγκτές που βρίσκονται εδώ από χθες το βράδυ.

Οι ελεγκτές της Κομισιον, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ δεν συναντήθηκαν με τον διοικητή κ. Προβόπουλο, αλλά ζήτησαν και παρέλαβαν φακέλλους με στοιχεία.

Το κλιμάκιο βρίσκεται στην Αθήνα από χθες. Επικεφαλής είναι ο βέλγος αναπληρωτής γενικός διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων της Επιτροπής κ. Σέρβας Ντερόουζε και ο πορτογάλος αρμόδιος για την Ελλάδα τμηματάρχης κ. Ζοάο Ναγκουέιρα.
 
Από τις 09.30 συναντώνται με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Ζαννιά.

Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ είναι τρεις: ο ολλανδός οικονομολόγος κ. Μπομπ Τράα, η ισπανίδα κυρία Μαριαλούς Μορένο Μπαντία και η βελγίδα κυρία Φλοράνς Ζιανμότ.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Ηandelsblatt» σύμφωνα με το οποίο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «θα ευνοούσε μια διμερή συμφωνία Γερμανίας- Ελλάδας για τη χορήγηση βοήθειας στην Αθήνα σε περίπτωση που αυτή δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει βάλει».
 
Σε πρώτη φάση η αντιπροσωπεία Επιτροπής, ΕΚΤ και ΔΝΤ θα κληθεί να εκτιμήσει πώς υλοποιείται ως σήμερα το Πρόγραμμα Σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας και αναλόγως της πορείας υλοποίησής του να εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομίας τα μέτρα που θα πρέπει κατά την άποψη των Βρυξελλών να υιοθετηθούν.
 
Η Αθήνα, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση διαφωνίας της με τις εισηγήσεις των κοινοτικών στελεχών θα υποχρεωθεί στη συνέχεια να λάβει τα ίδια μέτρα από το Συμβούλιο των υπουργών της ζώνης του ευρώ, το οποίο θα αποφασίσει ερήμην της Ελλάδας, δεν αναμένεται να προβάλει σοβαρές αντιρρήσεις.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε