Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ντράγκι: “Ανάκαμψη της οικονομίας προς το τέλος του 2013”

Ντράγκι: “Ανάκαμψη της οικονομίας προς το τέλος του 2013”

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, προέβλεψε τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας στο δεύτερο μισό του 2013.

Ο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου νπου παραχώρησε στη Φρανκφούρτη, επεσήμανε ότι στις αρχές του 2013 αναμένεται να επικρατεί οικονομική αδυναμία στην Ευρωζώνη, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,75%.

“Η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να ανακάμψει σταδιακά αργότερα το 2013, στηριζόμενη από την διευκολυντική νομισματική πολιτική, τη βελτίωση της εμπιστοσύνης στις χρηματοικονομικές αγορές… καθώς και την ενίσχυση της παγκόσμιας ζήτησης”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Οι προβλέψεις του Ντράγκι για την φετινή ανάπτυξη, ήταν παρόμοιες με τις εκτιμήσεις που έδωσε πριν από ένα μήνα.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ, λέγοντας ότι αποτελεί ένδειξη της εμπιστοσύνης στο ενιαίο νόμισμα.

“Σίγουρα θέλουμε να δούμε εάν η ανατίμηση, εάν διατηρηθεί, θα αλλάξει την εκτίμηση ρίσκου που έχουμε αναφορικά με τη σταθερότητα των τιμών”, σημείωσε.

Οσον αφορά στους σχετικούς με τον πληθωρισμό κινδύνους, ο Ντράγκι τους χαρακτήρισε γενικά ως “ισοροπημένους μεσοπρόθεσμα”, σημειώνοντας ωστσό ότι παραμένουν κίνδυνοι, κυρίως εξαιτίας των υψηλότερων έμμεσων φόρων.

Την Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε τη χάραξη μιας πολιτικής συναλλαγματικών ισοτιμιών που θα προστατεύει το νόμισμα από “παράλογες κινήσεις”.

Από τις αρχές του έτους, το ευρώ έχει ενισχυθεί σε υψηλό 14 μηνών έναντι του δολαρίου. Η ενίσχυσή του κρατά χαμηλά το κόστος των εισαγόμενων προϊόντων, επιβαρύνει όμως τις εξαγωγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντράγκι: Το 2012 το έτος ανάκαμψης του ευρώ

Στο… μακρινό μέλλον η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, σύμφωνα με τον Ντράγκι

Η αισιοδοξία Ντράγκι “εκτόξευσε” το ευρώ

Η οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίσει με ύφεση και το 2013

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε