Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ντράγκι: “Δεν μπορώ να σας πω τίποτα για τα ελληνικά ομόλογα της ΕΚΤ”

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε επίσης ότι ενημερώθηκε πως οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδας κατέληξαν σε συμφωνία για το σχέδιο λιτότητας.

“Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πριν λίγα λεπτά μου τηλεφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός και με ενημέρωσε ότι υπήρξε συμφωνία, την οποία στηρίζουν τα μεγάλα κόμματα. Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών της ευρωζώνης και θα ενημερωθούμε εκτενώς για για τη συμφωνία, ενώ θα συζητήσουμε και για τα επόμενα βήματα”, δήλωσε ο Ντράγκι.

Όσον αφορά τα ελληνικά ομόλογα επεσήμανε: “Όσον αφορά την Ελλάδα, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πω τίποτε για το πώς θα χειριστούμε το χαρτοφυλάκιό μας των ελληνικών ομολόγων”.

“Όλες αυτές οι συζητήσεις για την πιθανότητα η ΕΚΤ να συμμετέχει στις απώλειες της Ελλάδας είναι χωρίς βάση”, πρόσθεσε ο Ντράγκι. “Η ιδέα ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει χρήματα για το πρόγραμμα (βοήθειας της Ελλάδας) θα αποτελούσε παραβίαση της απαγόρευσης της χρηματοδότησης” των κρατών, σύμφωνα με τον ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφώνησαν σε όλα οι πολιτικοί αρχηγοί – Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης! – Τελευταία στιγμή δεν τα τίναξαν όλα στον αέρα!

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε