Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο αμερικανικός Τύπος για την Ελλάδα

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Με τίτλο: “Η Αθήνα και οι “κερδοσκόποι” η Wall Street Journal ούτε λίγο, ούτε πολύ μιλάει για εμμονή της ελληνικής Κυβέρνησης

εναντίον των κερδοσκόπων που, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι αντιπαραγωγική.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “η υποχώρηση των spreads μόλις ανακοινώθηκαν τα μέτρα λιτότητας δυστυχώς δεν έβαλε τέλος στις ελληνικές θεωρίες συνωμοσίας” και τονίζει πως είναι “οι απεργιακές κινητοποιήσεις που βλάπτουν πραγματικά την οικονομία και οδηγούν σε μείωση των κυβερνητικών εσόδων, ενώ ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει καλό στην οικονομία με το να επιπλήττει τους ίδιους “κερδοσκόπους” που εκείνος έχει ανάγκη για να αγοράσουν το χρέος της χώρας του.”
Η εφημερίδα “συμβουλεύει” μάλιστα τον κ. Παπανδρέου να καταργήσει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων για να βελτιώσει την αξιοπιστία της Ελλάδας.
Η Washington Post, με τίτλο “οι περιορισμοί στα παράγωγα ενδέχεται να βλάψουν, όχι να βοηθήσουν, την Ελλάδα” αναφέρει ότι τα swaps στην πραγματικότητα συνέβαλαν ώστε να μην επιδεινωθούν τα προβλήματα της Ελλάδας.
Χωρίς αυτά, υποστηρίζουν αναλυτές, οι επενδυτές θα ήταν λιγότερο πρόθυμοι να αγοράζουν το ελληνικό χρέος.
Οι New York Times αναφέρεται στο ρεύμα που παρατηρείται εναντίον των CDS και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού τονίζοντας πως ενισχύονται οι φωνές που καλούν τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να θεσπίσουν ελέγχους στην αγορά κερδοσκοπικών επενδυτικών εργαλείων και συγκεκριμένα αυτών των swaps. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε