Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο… ARIS στο κυνήγι για όσους χρωστούν στον ΟΑΕΕ

Τρόπους να γεμίσει τα ταμεία του, αφού υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αναζητά ο ΟΑΕΕ και τον βρήκε στο… διαδίκτυο!

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για τους ασφαλισμένους, που είτε δεν έχουν υπαχθεί στο καθεστώς ρύθμισης είτε έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης αντίστοιχων προηγούμενων ρυθμίσεων, να προχωρήσουν σε νέα ρύθμιση, με έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2010 οφειλής τους.

Το ταμείο, όμως, παραμένει μείον για αυτό έρχεται ο… ARIS!
Ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Γεράσιμος Βουδούρης, αποφάσισε να θέσει σε εγκύκλιο για την online σύνδεση του ΟΑΕΕ με τις εφορίες, ώστε να αντλούνται στοιχεία ασφαλισμένων. Στόχος, να εντοπίζονται όσοι φοροδιαφεύγουν και όσοι εισφοροδιαφεύγουν!

Η εφαρμογή ονομάζεται “ΝΕΟ ΚΕΠΥΟ” και είναι διαθέσιμη στο πρόγραμμα ARIS που αφορά στην αναζήτηση στοιχείων των ασφαλισμένων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για να αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαποφυγή και η επίλυση ασφαλιστικών υποθέσεων.

Οι πληροφορίες στις οποίες θα έχει πλέον πρόσβαση το ταμείο θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ταχυπληρωμών και για τη βεβαίωση και είσπραξη των οφειλόμενων εισφορών.

Με το πρόγραμμα αυτό, είναι δυνατό να γίνει ακόμη και εκκαθάριση του μητρώου ασφαλισμένων του Ταμείου, αφού σε περίπτωση που στην εφαρμογή είναι συμπληρωμένο το πεδίο “Ημερομηνία Θανάτου”, ο υπάλληλος του ταμείου θα αναζητά αυτεπάγγελτα το Πιστοποιητικό Θανάτου. Με την παραλαβή του πιστοποιητικού θα διακόπτεται η ασφάλιση.

Σε περίπτωση που στην εφαρμογή είναι συμπληρωμένο το πεδίο “Ημερομηνία Διακοπής Δραστηριότητας”, θα αποστέλλεται επιστολή στον ασφαλισμένο ζητώντας να προσκομίσει στην υπηρεσία τη Βεβαίωση Διακοπής Δραστηριότητας στην εφορία.

Τέλος, στην εγκύκλιο ορίζεται, ότι οι πληροφορίες αυτές θα λειτουργούν βοηθητικά και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση από τον Κανονισμό Ασφαλιστικής Λειτουργίας του Οργανισμού.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε