Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο… ευτυχής Μπαρουέν ανακοίνωσε μείωση του ελλείμματος της Γαλλίας

Ο… ευτυχής Μπαρουέν ανακοίνωσε μείωση του ελλείμματος της Γαλλίας

Λιγότερο από ένα μήνα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι κατάφερε να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα περισσότερο απ’ ότι περίμενε και η ίδια.

Άριστα 10 για τη γαλλική οικονομία σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν, φτάνοντας στη Σύνοδο του Eurogroup στην Κοπεγχάγη.

“Είμαι ευτυχής που φθάνω στην Κοπεγχάγη με μία εξαιρετική είδηση… Είμαστε πολύ μπροστά στην επίδοσή μας για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, με μισή εκατοστιαία μονάδα περισσότερο από το αναμενόμενο”, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Η Γαλλία μείωσε το έλλειμμά της περισσότερο από το αναμενόμενο το 2011 στο 5,2% του ΑΕΠ, τη στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους της για στόχο 5,7%, πριν ανακοινώσει στο τέλος Ιανουαρίου ότι το έλλειμμα του 2011 θα διαμορφωθεί στις 5,4% ή στο 5,3%.

Το γαλλικό δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώθηκε από το 7,1% του ΑΕΠ το 2010 στο 5,2%, στη μεγαλύτερη μείωση που έγινε ποτέ από τη Γαλλία σε διάστημα ενός χρόνου.

Ωστόσο, κατά το ίδιο διάστημα, το δημόσιο χρέος της χώρας συνέχισε να αυξάνεται, περισσότερο από το αναμενόμενο, φθάνοντας το επίπεδο ρεκόρ του 85,8% του ΑΕΠ, ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία (Insee). Η γαλλική κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο την διαμόρφωση στο 84,9% του δημοσίου χρέους τον περασμένο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαρκοζί: «Η Τουλούζ είναι η δική μας 11η Σεπτεμβρίου»

Το Παρίσι θέλει ένα τείχος προστασίας ενός τρισ. ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε