Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Fitch απειλεί τις ΗΠΑ με υποβάθμιση

Ο Fitch απειλεί τις ΗΠΑ με υποβάθμιση

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση Ομπάμα και απειλεί να στερήσει από τις ΗΠΑ το 3Α αν δεν αποφύγει τις περικοπές δαπανών και την αύξηση φόρων, ύψους 600 δισεκ. δολαρίων στις αρχές του 2013.

«Η αποτυχία να αποφευχθεί το δημοσιονομικό βάραθρο. . . θα κλιμάκωνε μάλλον παρά θα μείωνε την αβεβαιότητα σχετικά με την δημοσιονομική πολιτική, και θα ωθούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια ύφεση (. . .) που μπορούσε να αποφευχθεί», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης στην έκθεσή του για την παγκόσμια προοπτική το 2013, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Αυτό θα μπορούσε να υποσκάψει την μεσοπρόθεσμη αναπτυξιακή δυναμική και την χρηματοοικονομική σταθερότητα. (Εάν υλοποιηθεί) ένα τέτοιο σενάριο, θα υπάρξει μια αυξημένη πιθανότητα οι ΗΠΑ να χάσουν την αξιολόγηση AAA», ανέφερε ο Fitch.

Για την ώρα, ο οίκος διατηρεί αρνητική προοπτική στο κρατικό αξιόχρεο των ΗΠΑ. Ο αντίπαλος οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s ήταν ο πρώτος που υποβάθμισε τις Ηνωμένες Πολιτείες, στερώντας τους το AAA τον Αύγουστο του 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 50% οι πιθανότητες υποβάθμισης της Γαλλίας

Η Fitch απειλεί τη Γαλλία με υποβάθμιση από το 2013

Fitch: Υποβάθμισε 5 βαθμίδες την Αργεντινή!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε